Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Περί Χ.Α και άλλων δολοφόνων.

Αγαπημένη μου Σόφη,


   Έχουν περάσει μερικές μέρες από τότε που έγιναν οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής και ακόμη είναι πρώτο θέμα παντού. Σε συγκέντρωση,άνω των  δύο ατόμων, δεν μπορεί παρά κάποια στιγμή η κουβέντα να πάει προς εκεί. Έτσι χθες βρεθήκαμε τρεις φίλες σε ένα μπαλκόνι , πάνω από μία κούπα καφέ και αναρωτιόμασταν μερικά πράγματα.
   Σκεφτόμασταν για ποιον λόγο έγιναν όλα τώρα. Ήταν η αφορμή ο τραγικός χαμός ενός νέου ανθρώπου, που ποιος να του έλεγε  πως θα έφευγε από μαχαίρωμα φασίστα, για να βρούνε το πάτημα να ξεριζώσουν τα κα(ω)λόπαιδα ή μήπως μπορούσαν να το κάνουν και πιο νωρίς και απλά τώρα ήρθε "βολικά " για να μην ασχολούμαστε με τίποτε άλλο πέρα από αυτό (όπως για παράδειγμα τις νέες μειώσεις σε συντάξεις που είναι στα σκαριά ).
    Κι ύστερα είπαμε και το άλλο. Μήπως όλα αυτό το "σκηνικό" έγινε με τον γνωστό ελληνικό τρόπο, δηλαδή εκ του προχείρου και στο τέλος βρεθούν οι νόμοι και η δικαιοσύνη να χρωστάνε κιόλας στα κα(ω)λόπαιδα. Μήπως στο τέλος βγούνε και από πάνω όντας "αδίκως κατηγορούμενοι από ένα κράτος που θέλει να τους φιμώσει και να τους αναγκάσει να σταματήσουν τον αγώνα" και άλλες τέτοιες φανφάρες. Μήπως τους κάνουμε και ήρωες;
    Έκανα πολλές σκέψεις σχετικά με το θέμα αυτές τις μέρες. Άραγε αυτό το τσίρκο και οι απείρου κάλλους σκηνές που προβάλλονται κάθε μέρα από τα παντός είδους κανάλια, θα μας κάνουν απλά να σιχαθούμε και να γυρίσουμε πάλι την πλάτη αδιάφορα. Ίσως νομίσουμε πως τώρα που ,τάχα, τελείωσε  το παραμύθι με τα κα(ω)λόπαιδα όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν και τι καλοί και δημοκράτες είναι αυτοί που "διορίστηκαν" για να μας κυβερνάνε.Αυτό που αφουγκράστηκα από διάφορες συζητήσεις με οικείους είναι μία ανακούφιση που "έπεσε το Γ' Ράιχ" . Μην γελιόμαστε όμως. Ακόμη κι αν έπεσε, η απελευθέρωση αργεί.
   Ξέρεις, εν τέλει ,πιο είναι το πιο φαιδρό στην υπόθεση Σοφάκη; Μία ομάδα από μερικά ανθρωπάκια που χλευάζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και ηδονίζονται με την εξουσία έχοντάς την κάνει αυτοσκοπό, κατάφεραν να μας κάνουν για κάποιες μέρες να  μην ασχολούμαστε με τα δικά τους κατορθώματα αλλά να παρακολουθούμε τη διάλυση μίας άλλης συμμορίας, όμοιας με τη δική τους. Τι ,Σοφάκη, νόμιζες πως λέγοντας για "ανθρωπάκια" εννοούσα τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια και τα υψηλά IQ ;Οχι λάθος. Αυτοί δεν είναι καν ανθρωπάκια . Για τους άλλους μιλούσα , τους νόμιμους, τους κυβερνώντες. Σας έφτιαξε η Χρυσή Αυγή λαμόγια! Μπροστά της ακόμη κι εσείς φανήκατε συμπαθητικοί.
    Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να συμφωνήσω με έναν καταδικασμένο τρομοκράτη- δολοφόνο. Δεν μπορώ όμως να αγνοήσω πως όταν διάβασα την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού (της γνωστής οικογενείας ) από τη φυλακή είδα στα γραφόμενα του όλα αυτά που τις τελευταίες μέρες πέρασαν από το μυαλό μου (για όποιον ενδιαφέρεται ορίστε και το link  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/588968/oi-simerines-exelixeis-apoteloun-mia-kinisi-panikou/ ).Λες βρε Σόφη να αρχίσω να ανησυχώ γι' αυτή την ταύτιση απόψεων ;Μπα, τυχαίο. Αυτοί οι δολοφόνοι ,είτε φορούν μαύρα, είτε ρούχα φυλακής, είτε γραβάτες,όλοι έχουν κάτι κοινό: πιστεύουν με δύναμη σε κάτι σάπιο. Συγνώμη για την έπαρση, αλλά τα "σάπια" δεν περνάν σε'μένα.

    Αφού γλυτώσαμε τη φυλακή Σοφάκη και με την ελπίδα για ένα καλό
    βράδυ.

     Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι


    Καληνύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου