Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τα δικά μας παιδιά και οι δικές τους διαδικτυακές σελίδες.

Αγαπημένη μου Σόφη,


   Σήμερα είπα να μιλήσουμε για κάτι που το σκέφτομαι εδώ και καιρό. Όπως εγώ έχω εσένα Σοφάκη και κάνουμε τις κουβέντες μας, έτσι και κάποιοι φίλοι έχουν φτιάξει το δικό τους τεφτέρι στο διαδίκτυο. Ο καθένας τους έχει έναν διαφορετικό τρόπο κι έναν διαφορετικό λόγο. Νομίζω πως θα ήταν ωραίο να τους γνωρίσουμε.

α) Ένα αγγλόφωνο site για την Θεσσαλονίκη είναι αυτό που επέλεξε να φτιάξει η φίλη Γιολάντα.
http://lovethessaloniki.com. Πολλές πληροφορίες για την πόλη μας και την ζωή σε αυτήν. Εκδηλώσεις , εκθέσεις, γεγονότα αλλά και προτάσεις για διασκέδαση σε μία σελίδα φτιαγμένη από μία θεσσαλονικιά για όλους εκείνους που θέλουν να μάθουν για την πόλη αλλά δεν μιλούν ελληνικά. Μακάρι να είναι κάτι που στο μέλλον θα έχει μεγάλη χρήση. Και ποιος δεν θέλει τον τουρισμό;
β) Για τους λάτρεις των δύο τροχών αλλά κυρίως των ταξιδιών προτείνω το blog του κουμπάρου μου Μιχάλη http://moto-traveler.blogspot.gr Κάθε χρόνο κι ένα ταξίδι με απίστευτες φωτογραφίες από μέρη που πολύ δύσκολα θα δεις σε ένα συμβατικό ταξίδι στο εξωτερικό. Το φετινό εγχείρημα με την κατάκτηση του βορινότερου σημείου της Ευρώπης έδωσε  μερικές μαγικές εικόνες . Για όποιον θέλει να ταξιδέψει, έστω και μέσα από εικόνες είναι ότι πρέπει.
γ) Στην εποχή μας οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν σχεδόν πεθάνει. Πολλοί νέοι δημιουργοί ψάχνουν τρόπο να προβάλλουν την δουλειά τους και το διαδίκτυο είναι ίσως ο ποιο ενδεδειγμένος. Ο φίλος Νίκος , μουσικός και ο ίδιος, έφτιαξε αυτή τη σελίδα  http://www.tragoudopoios.gr στην οποία δημιουργοί "ανεβάζουν" την δουλειά τους και ο καθένας μπορεί να την "κατεβάσει" δωρεάν. Ωραίο αλισβερίσι δεν νομίζεις Σοφάκη; Αν μη τι άλλο μελωδικό.
δ) Επειδή κανείς δεν μπορεί να πει όχι στα παραμύθια η φίλη Ευαγγελία έρχεται να μας προτείνει ένα blog http://www.panigirtzou.blogspot.gr που τα αγαπά και που ,σε εμένα τουλάχιστον, έδωσε την ευκαιρία να χαμογελάσω πολλές φορές με την γλυκιά του αθωότητα. Άσε που έμαθα και μερικά όμορφα καινούρια παραμύθια.

   Λέει μία παροιμία "αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει". Εγώ θα πω ότι το ίδιο ισχύει και με τους φίλους. Τα δικά μας παιδιά πρέπει να τα παινεύουμε όταν κάνουν πράγματα που αξίζουν τον κόπο. Αλλιώς πως; Καλά να είμαστε και να πληθαίνουμε.

    Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι.

     Καλή σου νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου