Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Το ήξερες Σοφάκη ότι...;

Αγαπημένη μου Σόφη,

    Πριν μερικές μέρες άκουσα κάτι, μία πληροφορία που μπορεί αν μην έχει καμία χρησιμότητα , αλλά είναι ενδιαφέρουσα και προσθέτει κάτι στις γενικές γνώσεις μας. Στη συνέχεια σκέφτηκα το πόσα πράγματα ακούμε και μαθαίνουμε , μπορεί να μας εντυπωσιάσουν μπορεί και όχι αλλά είναι σημαντικά και χρήσιμα. Παρόλα αυτά στην επόμενη συζήτηση τα έχουμε  ξεχάσει κι έτσι αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα μένουν μόνα, να διαλαλούν τη χρησιμότητά τους κάπου στα πίσω της μνήμης μας.
   Είπα λοιπόν Σοφάκη να τα λέω σε' σένα και στην παρέα κι έτσι ίσως κάνουν καλό σε κάποιον , έστω κι ένας να είναι , καλά θα είναι.Σίγουρα πολλοί άλλοι θα μοιράζονται την ίδια γνώση μαζί μου. Όποιος λοιπόν ξέρει να μην τα πει πριν τελειώσω και χάσω τη χαρά. Όπως κάναμε μικροί με τα ανέκδοτα "ε, άμα το ξέρεις μην το πεις ".
   Το ήξερες Σοφάκη, ότι στην Ρωσία υπάρχει ένας γιατρός ονόματι Doctor Zobin ( το όνομα δεν σε προϊδεάζει και πολύ θετικά )  ο οποίος έχει αναπτύξει μέθοδο θεραπείας των εθισμένων στα ναρκωτικά και όχι μόνο. Γνωστός του αδερφού μου έχει δικό του άνθρωπο που πήγε εκεί θεραπεύτηκε και τώρα ζει μία φυσιολογική ζωή. Η κλινική του γιατρού είναι στη Μόσχα, η θεραπεία κρατάει 30 λεπτά, είναι ανώδυνη και για την επιτυχία της τίθενται από τον γιατρό οι εξής όροι: ο ασθενής να είναι πραγματικά αποφασισμένος να το κάνει, να μην ξαναέρθει σε επαφή με ναρκωτικά γιατί θα πεθάνει ακαριαία στην πρώτη χρήση, να δουλεύει και να γυμνάζεται.Το κόστος είναι κάπου στις 5.000 ευρώ, πάνω κάτω. Η κύρια ερώτηση μου ήταν "Και καλά πως δεν το έχουν φάει ακόμη τον γιατρό;" Η απάντηση ήταν ότι ζει φρουρούμενος και ότι έχει φροντίσει όλα αυτά που ξέρει να δοθούν στους βοηθούς σε περίπτωση χαμού του. Δεν είναι θαυματοποιός ο άνθρωπος απλά έχει βρει μία μέθοδο κι έχουν μέσω αυτής σωθεί πολλοί άνθρωποι. Για περισσότερες πληροφορίες στο site του http://www.zobin.ru/greek/press.htm το οποίο είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά! Από τα δύο βίντεο που έχει προς το τέλος της σελίδας είδα εκείνο που είναι δεξιά και στο οποίο φαίνεται όλη η διαδικασία της θεραπείας του.
    Και μια που πιάσαμε τα ιατρικά, το ήξερες Σοφάκη ότι υπάρχει ένας παππούς στα Άνω Πορόια Σερρών που έχει βρει ένα φάρμακο για την ψωρίαση; Ούτε αυτός είναι θαυματοποιός. Είχε παλιά αγελάδες που απέκτησαν ψωρίαση. Ξεκίνησε να κάνει "πειράματα" με διάφορα βότανα και φυτά μέχρι που βρήκε μία φόρμουλα που του έδωσε την αλοιφή για να γιατρέψει τις αγελάδες του. Αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει και σε ανθρώπους, είδε αποτελέσματα κι εδώ και πολλά χρόνια έχει δώσει, δεν ξέρω με τι κόστος βέβαια, τη λύση σε πάρα πολλούς . Ο άντρας φίλης μου βρήκε την υγειά του με τον συγκεκριμένο παππού "θυσιάζοντας" βέβαια και μερικές από τις διατροφικές του απολαύσεις ,που όλοι όσοι υποφέρουν από την ασθένεια προφανώς ξέρουν ότι πρέπει να αποφεύγουν. Πάντως ο άνθρωπος είδε μεγάλη βελτίωση.
    Το ήξερες Σοφάκη μου ότι το νερό της Θεσσαλονίκης ,παρόλη την υψηλή περιεκτικότητα του σε άλατα, είναι από τα πιο ευεργετικά για τον άνθρωπο νερά; Ίσως τα πλυντήρια μας να μην έχουν σε ιδιαίτερη υπόληψη το νερό που φτάνει στις βρύσες μας, αλλά από πολύ έγκυρη και οικεία πηγή έμαθα πρόσφατα ότι είναι πολύ καλό για πόση και πως το γεγονός αυτό δεν γίνεται και ιδιαίτερα γνωστό για ευνόητους λόγους. Ποιος Σοφάκη θα πάει να αγοράσει εμφιαλωμένο όταν ξέρει πως μπορεί δωρεάν να έχει ένα πολύ καλύτερο νερό; Εγώ ανέκαθεν προτιμούσα το τρεχούμενο νερό γιατί πριν χρόνια είχα ακούσει από κάποιον χημικό, που ασχολούνταν με το θέμα ,πως "το χειρότερο τρεχούμενο νερό είναι καλύτερο από το οποιοδήποτε εμφιαλωμένο". Φυσικά εξαιρούνται οι περιπτώσεις που εμπλέκονται νερά δηλητηριασμένα.
    Και τέλος  το ήξερες Σοφάκη ότι υπάρχει νόμος με τον οποίο οι γυναίκες που είναι εργαζόμενες κι έχουν άδεια εγκυμοσύνης μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα από το Ι.Κ.Α σε περίπτωση που ο εργοδότης πληρώσει όλο το ποσό των κρατήσεων του ΙΚΑ μετά από ένα διάστημα; Κανονικά θα πρέπει να πληρώσει το μισό ποσό των κρατήσεων και να δώσει το υπόλοιπο στην εργαζόμενη ,καθώς τα υπόλοιπα τα δίνει το ΙΚΑ. Αν όμως ο εργοδότης δώσει όλο το ποσό τότε η εργαζόμενη μπορεί να πάρει τα χρήματα που θα έπρεπε να είχε πάρει, από το ΙΚΑ. Εγώ πάντως πρόσφατα το άκουσα και φαντάζομαι ότι πολλές γυναίκες που τους ενδιαφέρει άμεσα μπορεί να μην το γνωρίζουν. Δεν ξέρω αν τα είπα και πολύ καθαρά πάντως όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει.
    Αυτά είχα να πω Σοφάκη για σήμερα. Λέω να σημειώνω τέτοια πράγματα που μαθαίνω και να τα γράφω κατά καιρούς. Είπαμε έστω κι ένας να επωφεληθεί , θα είναι κέρδος.
   
    Με ευχές για μία καλή εβδομάδα

    Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα!
    Το εμφιαλωμένο νερό είνα στάσιμο, αρά σίγουρα της βρύσης είναι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή