Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Εκεί που η σιωπή δεν είναι Χρυσός.

Αγαπημένη μου Σόφη,

    Σοφάκη μου, σήμερα δεν θα κάνω καμία εισαγωγή . Ανυπομονώ πολύ να σου πω και να σου δείξω αυτά που είδα το Σάββατο το μεσημέρι. Βρέθηκα στο κέντρο και πήρα μέρος στην πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
   Κόσμος πολύς, παλμός ακόμη περισσότερος. Σύλλογοι, ενώσεις, οργανώσεις και κόμματα , που ακόμη κι αυτά έδειχναν να έχουν μπει στο κλίμα και στόχευαν , όσο τους επέτρεπε το ψηφοθηρικό τους dna , στην ουσία του πράγματος.
    Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν το πάθος των ανθρώπων για την υπεράσπιση του σκοπού τους. Όταν κάτι είναι συγκεκριμένο είναι πιο εύκολο να το κάνεις δικό σου. Όταν δε είναι σχεδόν μέσα στο σπίτι σου,τότε κάνεις το βήμα παραπάνω και βγάζεις τις φλέβες σου φωνάζοντας γι' αυτό. Και μη νομίζεις Σοφάκη ότι το θέμα αφορά μόνο όσους μένουν στη γύρω από τα ορυχεία περιοχή. Δυστυχώς έχει προχωρήσει πολύ πιο μακριά από εκεί.
    Θα κάνουμε κάτι Σοφάκη. Εγώ θα σου πω μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν στην πορεία κι εσύ θα μου πεις τι καταλαβαίνεις.
    " Θεσσαλονίκη ξύπνα κοίτα το διπλανό σου. Το πρόβλημά μας τώρα είναι και δικό σου" . Να πόσο πολύ προχώρησε. Η εξόρυξη θα μας επηρεάσει όλους, θα μας βλάψει όλους.
     " Από την Κερατέα ως την Χαλκιδική, στον Μπόμπολα χαρίσανε όλη μας τη γη ".  " Εδώ δεν είναι Καναδάς, δεν είναι El Dorado. Εδώ είναι ο τόπος μας και κάνουμε κουμάντο". Αυτός ο Μπόμπολας αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και μία γωνιά στην οικονομική ζωή της χώρας που να μην είναι χωμένος. Είναι που λένε "κράτος εν κράτει ". Και πως να μην είναι κραταιός όταν έχει στα χέρια του την μεγαλύτερη , στις μέρες μας, εξουσία, τον τύπο. MEGA CHANNEL είναι αυτό. Μαζί με  την εταιρία από τον Καναδά βάλθηκαν να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο στην πλάτη των υπολοίπων. Κλισέ σαν έκφραση, αλλά και τα κλισέ υπάρχουν γιατί κάποια στιγμή είναι αυτά που καλύτερα μπορούν να περιγράψουν μία κατάσταση.
     "Εξόρυξη δεν γίνεται μην έχετε ελπίδες, αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες". Στ' αλήθεια δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι να πιστεύουμε στη νίκη των πολιτών . Αν μη τι άλλο όμως πρέπει ο αγώνας να δοθεί. Μόνο με πίστη κερδίζονται οι αγώνες. Άλλωστε και τον Δαυίδ ,πριν γίνει βασιλιάς ,όλοι τον είχαν ξεγραμμένο στον αγώνα με τον Γολιάθ. Ας πάρουμε όλοι από μία "σφεντόνα", μας αφορά. Η καθαρότητα των νερών , των βουνών και των δασών μας δεν είναι θέμα μόνο λίγων. Και να σου πω και κάτι άλλο Σοφάκη; Κοίταξε εδώ



 

     Αυτοί οι άνθρωποι ούτε τρομοκράτες μου φαίνονται, ούτε εξωγήινοι . Δύο χέρια μέτρησα, δύο πόδια , ένα κεφάλι στον καθένα και πολλά χαμόγελα. Παιδιά είδα, ηλικιωμένους είδα, έφηβους είδα, ολόκληρες οικογένειες ήταν εκεί. Μέχρι και "Αστερίξ " και "Οβελίξ " είδα (για επεξήγηση της σχετικότητας του θέματος με τους συμπαθής Γαλάτες  μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω
άρθρο.Η κατά Δένδια ρήση περί γαλατικών χωριών
 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/dendias_gia_skoyries_o_nomos_tha_efarmostei.2204310.html )
     Δεν υπάρχει νομίζω καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την σημερινή μας κουβέντα παρά μονάχα με αυτό  που όλοι εύχονται και ποθούν
 " Ε,ε , ε . Ο, ο, ο . Πάρτε το κυάνιο και φύγετε από ' δω  ΟΥΣΤ !!! "
Αυτό. Και τίποτε παραπάνω.

    Με την ελπίδα για την μεγάλη ανατροπή να κρυφοκαίει

    Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι

    Καλή σου νύχτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου