Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Διευκρινίσεις προς "φίλους" και φίλους.

Αγαπημένη μου Σόφη,

   Από χθες ανήκουμε κι επίσημα στην κοινότητα του facebook. Λάβαμε πολλά "καλώς ορίσατε" από φίλους και γνωστούς και τους κάναμε και "φίλους". Ήταν πολύ όμορφο πως μερικά σημάδια πάνω στην οθόνη του υπολογιστή έγιναν εγκάρδιο welcome που ,η αλήθεια είναι πως, πολύ χαρά μου έδωσε.
   Επειδή όμως οι κανόνες των social media είναι συγκεκριμένοι και όλοι πρέπει θα παίζουν με αυτούς χρειάζεται να κάνω μερικές διευκρινίσεις γι'αυτούς που μας γνωρίζουν "Dear Sofi..." και ξαφνικά μας βλέπουν σαν "Sofi Dear".Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την εγγραφή δεν δέχθηκε το σύστημα σαν όνομα το "dear" κι έτσι χρειάστηκε να γίνει αντιστροφή για να γίνει αποδεκτό  το όνομα για το προφίλ του blog.Το ίδιο ισχύει και με το mail το οποίο "στηρίζει" το προφίλ. Επειδή μας πρόλαβαν στο απλό "dear sofi"το mail είναι dearsofi2012@gmail.com .Πάντως όπως λέει και η αρχή κάθε κουβέντας μας εμείς παραμένουμε σταθεροί στο "Αγαπημένη μου Σόφη".
    Οι πρώτες παρατηρήσεις από την χθεσινή, παρθενική μου ενασχόληση με τον κόσμο του fb είναι τρεις.
α) Πάρα πολλοί βλέπουν το προφίλ τους την Κυριακή το βράδυ.
β) Όλα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και σε ελάχιστο χρόνο ο λεγόμενος "τοίχος" γεμίζει με αναρτήσεις και σχόλια.
γ) Η μετάφραση στις ρυθμίσεις απορρήτου έχει τα ψεγάδια της.
 Σε πρώτη φάση αυτά είναι που παρατήρησα Σοφάκη. Ο κόσμος αυτός έχει πράγματα για να δεις και έννοιες να αφομοιώσεις. Για παράδειγμα τα like. Κάνεις like σε ό,τι πραγματικά σου αρέσει ή είναι ανταποδοτικό; Ποιος είναι ο κώδικας; Είναι από τις πιο βασικές "συμβάσεις" του fb. Βέβαια η δήλωση ότι κάτι σου αρέσει δεν μπορεί παρά καλή έννοια να έχει οπότε γιατί να την τσιγκουνευτείς;
    Καλή αρχή μας λοιπόν Σοφάκη και καλορίζικο το καινούριο προφίλ. Τώρα που δικτυωθήκαμε ποιος μας πιάνει!
 
    Μέχρι την επόμενη κουβέντα μας.

    Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι

   Καληνύχτα.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου