Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μερικά νέα και δύο προτάσεις.

  Αγαπημένη μου Σόφη,

     Αυτή την εβδομάδα θαρρείς και σε ξέχασα. Αυτό φυσικά ξέρεις πως δεν  είναι αλήθεια. Είχα απλά μία πολύ γεμάτη εβδομάδα. Έκλεισαν εκκρεμότητες που τις σκεφτόμασταν εδώ και καιρό, έκανα μερικές αγορές για μένα που τις χρειαζόμουν (παπούτσια , παντελόνι τζιν, πουλόβερ ) και μία που δεν χρειαζόμουν αλλά απλά ήθελα (ένα παλτό πράσινο με μαύρο που το "χαλβάδιαζα" εδώ και δύο μήνες). Θα ομολογήσω πως, από όλα πιο πολύ, ευχαριστήθηκα την αγορά του παλτού. Είχα καιρό να αγοράσω ρούχο επειδή απλά και μόνο μου άρεσε. Μπορεί οι καιροί να καλούν για οικονομία αλλά, τέλος πάντων, όσο δεν πεινάμε μπορούμε να κάνουμε και καμιά παρασπονδία μία στο τόσο.Νομίζω;
      Ήταν μία από αυτές τις εβδομάδες που όλα βαίνουν καλώς και ό,τι σχεδιάζεις πάει σύμφωνα με το σχέδιο.Δύο μόνο σχέδια δεν πήγαν κατ' ευχήν. Το ένα είναι η γυμναστική μας. Τη Δευτέρα που πήγαμε για τρέξιμο ο Γιώργος ζόρισε αρκετά το πόδι του και του πόνεσε η γάμπα. Όταν γυρίσαμε σπίτι έβαλε πάνω πάγο για αρκετή ώρα κι ένιωσε καλύτερα. Παρόλα αυτά οι ενοχλήσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες κι έτσι η Τετάρτη και η Παρασκευή πέρασαν δίχως άθληση για να μπορέσει να επανέλθει και να ξαναπροσπαθήσουμε τη δευτέρα. Ελπίζω να μην είναι κάτι που θα τον ενοχλήσει και πάλι γιατί πολύ στεναχωριέται όταν θέλει να κάνει κάτι που να αφορά σωματική άσκηση (τρέξιμο ή ποδήλατο) και το σώμα του, του λέει όχι. Εγώ αν είχα ένα τράβηγμα στο πόδι μπορεί ενδόμυχα να το έβλεπα και σαν ευκαιρία να μην τρέξω. Από μέσα μου μπορεί και να είχα ένα μειδίαμα. Ντρέπομαι λίγο που το λέω αλλά... το λέω!!!Πάντως τη Δευτέρα θα πάμε να δοκιμάσουμε και βλέπουμε.Το δεύτερο ήταν η αναβολή της συνάντησης που είχαμε κανονίσει, εδώ και δύο μήνες σχεδόν, με κάποιους παιδικούς , οικογενειακούς, αγαπημένους φίλους που έχουμε εγώ και ο αδερφός μου. Είπαμε να παίρναμε συζύγους και παιδιά και να πηγαίναμε για φαγητό αλλά τα παιδιά του Μιχάλη αρρώστησαν. Βέβαια τώρα που το ορίσαμε μία φορά θα το ξαναορίσουμε πολύ σύντομα οπότε δεν στεναχωριέμαι.Σόφη, μην ξεχαστείς!! Όχι εσύ Σοφάκι, άλλη Σόφη.
      Σήμερα Σοφάκη , κατεβήκαμε μία βόλτα στο κέντρο. Το είχαμε σχεδιάσει από χθες να πάμε στο Food Festival "Μαθαίνουμε τις γεύσεις" , μία εκδήλωση που γινόταν στο Δημαρχείο (για περισσότερα αυτή είναι η διεύθυνση http://foodfestival.thessaloniki.gr/learn/#.UQQ1fh11GSo ) και παρακολουθήσαμε συνταγές με μανιτάρια από τον chef του ξενοδοχείου HYATT. Δύο ωραίες συνταγές , μια για τάρτα και μία για σούπα, που μας άνοιξαν την όρεξη και μας έκαναν και λίγο "σοφότερους" για τον κόσμο του μανιταριού. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μας πλησίασε μία δημοσιογράφος από την ΕΡΤ 3 και μας ρώτησε διάφορα για την εκδήλωση.Μιλήσαμε κι εγώ κι ο Γιώργος αλλά ξεχάσαμε να κάνουμε την κλασσική ερώτηση "Πότε θα το παίξετε να το δούμε; " . Που να' ξερα ότι θα μας έπαιρνε η τηλεόραση να είχα βάλει τα καλά μου!! Αν κανείς μας είδε ας μας πει αν τα είπαμε καλά. Δεν καθίσαμε και για τις άλλες παρουσιάσεις γιατί είχαμε και αλλού να πάμε. Παρόλα αυτά φεύγοντας μας κεράσανε και τάρτα, σαν αυτή που έδειξαν πως φτιάχνεται και ήταν νοστιμότατη!! Ωραίος θεσμός  το Food Festival. Προτείνω, για όσους δεν το ξέρουν από άλλη χρονιά, να ρίξετε μια ματιά και το "Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 ευρώ" . Το είχα δοκιμάσει μία Τρίτη  πέρυσι και  το μενού ήταν ωραίο, τουλάχιστον στην "Παπαρούνα " που είχαμε πάει.
      Αφού φύγαμε από το Δημαρχείο πήγαμε, όπως κάποιος θα ανέμενε , για φαγητό. Η μυρωδιά από το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται σε κάνει να πεινάς ακόμη κι αν δεν είναι μεσημέρι, όχι τώρα που η ώρα είχε πάει δύο και μισή και είχαμε πάρει και το ταρτάκι με τα μανιτάρια και τα λοιπά καλούδια  για ορεκτικό πριν.Αφού γέμισε το στομάχι και ο εγκέφαλος άρχισε να επαναλειτουργεί κατευθυνθήκαμε στο Τελλόγλειο Ιδρυμα όπου ήταν η προτελευταία ημέρα της φιλοξενίας των εκθεμάτων από το Λούβρο (θυμάσαι Σοφάκη τα ; ). Τώρα βέβαια ίσως να ακούγεται πολύ βαριά μία έκθεση αμέσως μετά το φαγητό. Για να πω την αλήθεια μου πιο βαριά μου φάνηκε η ανάβαση μέχρι το Τελλόγλειο, παρά η έκθεση. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Είχε 82 έργα καλλιτεχνών Ευρωπαίων από τον 16ο ως τον 19ο αιώνα , όλα προσχέδια  και τμήματα μεγαλύτερων  έργων (τοιχογραφιών, αγαλμάτων , χαρακτικών κ.α) που είχαν θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Την είδαμε με ευχαρίστηση και κινήσαμε να γυρίσουμε σπίτι γεμάτοι από μία ημέρα στην μουντή και βροχερή Θεσσαλονίκη που μας είχε όμως δώσει τόσες φωτεινές κι όμορφες εικόνες.
        Επειδή όμως στο τίτλο μίλησα για δύο προτάσεις κι επειδή η έκθεση αύριο τελειώνει και θα είναι λίγο δύσκολο για την παρέα μας να την επισκεφτεί τελευταία στιγμή , θα κλείσω με μία ακόμη διαφορετική πρόταση. Προτείνω λοιπόν μία ταινία που πήραμε και είδαμε χθες με το όνομα
" Κυνηγοί κεφαλών". Είναι περιπέτεια Σκανδιναβικής παραγωγής από το ομώνυμο Best seller του Jo Nesbo. Δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του αλλά τoν ξέρω επειδή πολλά βιβλία του είναι παγκόσμια Best seller. Πάντως η ταινία είναι πολύ ωραία. Δεν βαριέσαι καθόλου αν και η γλώσσα στην αρχή είναι σαν κάποιος να μιλάει αγγλικά και γερμανικά και να τον ακούς μέσα από μασημένη κασέτα ραδιοφώνου!!Στην πορεία συνηθίζεται και στο τέλος μένεις με την γλυκιά ικανοποίηση ότι είδες μία ωραία ταινία και πέρασες ευχάριστα το βράδυ.
       Αφού τελείωσα με τα νέα και τις προτάσεις μου, κάπου εδώ θα σε χαιρετήσω κοριτσάκι.

      Σε φιλώ γλυκά και σε καληνυχτώ

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου