Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Στο "Chicago" του 2013

   Αγαπημένη μου Σόφη,

      Μετά το ποδαρικό στις 2 του μήνα επανέρχομαι με καινούρια εμπειρία. Προχθές το βράδυ πήγα στο Μέγαρο Μουσικής και είδα το μιούζικαλ "Chicago". Ο Γιώργος δεν ήρθε, με την γνωστή τρελο-θεατροπαρέα πήγα.
      Είχα σκοπό να κάνω μία εκτενή περιγραφή και να εκθέσω την άποψη μου,βεβαίως- βεβαίως , για το έργο. Παρόλα αυτά προτιμώ να πω λίγα και ουσιαστικά Θα ήθελα πάντως να ξεκαθαρίσω ότι τα παρακάτω είναι πάντα σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα διότι όπως και να το δεις το μουσικό θέατρο στην Ελλάδα είναι αιώνες πίσω από το Λονδίνο και το Μπρόντγουέι Περίμενα να μαγευτώ,γιατί αυτό είναι άλλωστε το μιούζικαλ: μια μαγεία Παρόλα αυτά η αίσθηση ήταν μια ...ευχάριστη διάθεση.Τουλάχιστον δεν έκλαψα τα λεφτά μου (45 ευρώ διότι θέλαμε και καλές θέσεις τις οποίες  και πράγματι είχαμε).Δεύτερον με εξέπληξε ευχάριστα η Σμαράγδα Καρύδη η οποία κατά τη διάρκεια της Αθεριδίτιδας που πέρασε, πρωταγωνιστώντας χρόνια σε έργα μόνο του Θοδωρή Αθερίδη, είχε πέσει κάπως στην εκτίμησή μου καθώς είχε βρει μια ασφαλή μανιέρα και πορευόταν με αυτή δίχως να δείχνει κάτι άλλο από τις ικανότητες που, θεωρώ, πως έχει. Πολύ καλή αν και φωνητικά υστερούσε αλλά της το συγχωρούσες. Όποιος μπορεί ας πάει να το δει. Βλέπεται ευχάριστα (όχι πάνω από μία φορά βέβαια!) και είναι μια εμπειρία που δεν την έχουμε συχνά στην Ελλάδα οπότε αξίζει να το δεις...για το γαμώτο!!
       Όσο για την υπόθεση. Είχε τόση διαφθορά και τόση ψευτιά που νόμιζα πως ανά πάσα στιγμή πίσω από τις κουίντες θα ξεπρόβαλε κάποια γνωστή πολιτική φυσιογνωμία χαμογελώντας σαρδόνια. Όλοι ένοχοι και στο τέλος αυτή που τιμώρησαν ήταν και η μοναδική πραγματικά αθώα!!Τελικά ακόμη και μέσα σε ένα έργο που μιλάει για τη showbiz και την ψευτιά τη δική της αλλά και της δικαιοσύνης στο Σικάγο του 1920, μπορείς να βρεις ομοιότητες με την εποχή που ζούμε στην Ελλάδα του 2013. Μήπως, βρε Σοφάκη, είμαστε στο Σικάγο του 2013;
        Τι να πω; Όπως είπε και ο ξάδερφος μου ο Λάζαρος " Κι αυτή η ελπίδα πόσων χρονών έγινε 800, 900;Πάντως δεν την αφήνουμε να πεθάνει" Αυτό είναι !!Γι'αυτό ας δούμε κανένα θέατρο.
        Σε φιλώ κοριτσάκι

        Καλή σου νύχτα

       ΥΓ Ο μπακλαβάς έγινε πολύ ωραίος. Όπως ακριβώς αρέσει σε'μένα και τον Γιώργο Τραγανά φύλλα και γλύκα όση πρέπει. Άρεσε και σε άλλους όμως οπότε καταλήγω στο ότι έγινε καλόΓιαμ, γιαμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου