Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στα "Απαράδεκτα" χρόνια

     Αγαπημένη μου Σόφη,

        Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μανιώδης τηλεθεάτρια. Στα χρόνια της ΕΡΤ , σαν παιδί κι εγώ, έβλεπα τον "Θησαυρό της Βαγίας", τον "Κήπο με τ'αγάλματα", "Το καπλάνι της βιτρίνας".  Όταν στις αρχές του '90 δημιουργήθηκε η ιδιωτική τηλεόραση υπήρξα φανατική οπαδός του MEGA και των σειρών του. "Τρεις χάριτες", "Εκμέκ παγωτό", "Απαράδεκτοι" , "Δις εξαμαρτείν", "Ντόλτσε Βίτα" και αργότερα στα φοιτητικά χρόνια είχα πάθει πραγματικό έρωτα, όπως και πολύς κόσμος ακόμη,  με το "Δύο Ξένοι". Θυμάμαι πως μόλις τελείωνε κάποιο επεισόδιο έπαιρνα ή με έπαιρναν τηλέφωνο και σχολιάζαμε το τι έγινε!!Μιλάμε για μεγάλο κόλλημα. Ήταν θαρρείς και μέσα από τη σειρά ζούσα εικονικά τον έρωτα που εκείνο τον καιρό έλαμπε δια της απουσίας του από την πραγματικότητα μου.
       Στα χρόνια εκείνα του βίντεο και της κασέτας δεν θυμάμαι πόσες είχα χαλάσει γράφοντας επεισόδια όταν δεν ήμουν στο σπίτι για να τα δω. Τις καλύτερες σειρές τις πρόβαλλαν συνήθως δευτέρα στις 9 ή στις 10. Prime time που έλεγαν.Εκείνες τις ημέρες είχα συνήθως πρόβα στο θέατρο κι έτσι χρειαζόταν να τα βιντεοσκοπήσω και να τα δω αργότερα. Οπότε φαντάσου Σοφάκη σκηνικό: γύριζα από την πρόβα περίπου στις 11:30. Δεν έχανα ούτε λεπτό. Εβαζα την κασέτα να γυρίσει στην αρχή και πατούσα το play. Τελείωνε μετά από κανένα μισάωρο (αφού τις διαφημίσεις της πήγαινα στο γρήγορο!) και αν μου άρεσε μπορεί και να το ξανάβλεπα στο "καπάκι".Τι τρέλα κι αυτή.
       Τα τελευταία τρία χρόνια έχω απαρνηθεί την πρώην επίσημη μου αγαπημένη.Με εξαίρεση το "Νησί" δεν έχω παρακολουθήσει τίποτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι ...και τι να παρακολουθήσεις;  Ενα θα πω : όταν στο πρωτοχρονιάτικο σόου των Απαράδεκτων είχε πάρει μέρος η Αρβανιτάκη και ο Παπακωνσταντίνου, στις "Τρεις χάριτες" η Πρωτοψάλτη και ο Κραουνάκης και στο "Δις εξαμαρτείν" Μακεδόνας και Κούκα και φέτος κάναμε Πρωτοχρονιά με τη "Σιλά"... Τι απελπισία!!! Ευτυχώς υπάρχει το you tube κι εκεί βρίσκω όλα όσα τόσα χρόνια μας ψυχαγωγούσαν και τώρα νοσταλγούμε. Βέβαια εδώ και μερικά χρόνια εγώ είχα κάνει το κουμάντο μου κι έχω μια μικρή συλλογή από τα επισόδια των Απαράδεκτων , Τρεις Χάριτες και Παρά Πέντε τα οποία, μαζί με το αρχείο από ελληνικές ταινίες που διαθέτω, με βοήθησαν να περάσω τα δύο χρόνια που η ζωή μου ήρθε τα επάνω κάτω. Ισως επειδή μου φέρνουν μόνο ευχάριστες αναμνήσεις και κάθε που τα ακούω, γιατί πλέον δεν χρειάζεται να τα βλέπω τα ξέρω από έξω, χαμογελώ ασυναίσθητα.Να ' ναι καλά αυτοί που τα δημιούργησαν.
       Νοσταλγώ συχνά τα χρόνια των Απαράδεκτων . Κακά τα ψέματα. Όσα συνδέονται με τα μικράτα μας έχουν πάντα και νοσταλγία μέσα τους. Πολύ μου κακοφαίνεται που από τα χρόνια των Απαράδεκτων φτάσαμε να ζούμε τα Απαράδεκτα χρόνια. Στα πάντα τους απαράδεκτα.Σαν ένα ξάφνιασμα να μου έρχεται κάθε που ανακαλύπτω και κάτι καινούριο της απίστευτης ελληνικής πραγματικότητας. Παίρνω εκείνο το βλέμμα της απορίας , κοιτώ την κάμερα και σαν άλλος Σπύρος ρωτώ "Τι έγινε ρε παιδιά; " Απάντηση; Μπααααααα....
     
       Σε καληνυχτώ καλό μου Σοφάκη
     
       Σε φιλώ γλυκά.


 ΥΓ : Για πολλές στιγμές νοσταλγίας και ευθυμίας εδώ  http://www.youtube.com/watch?v=TPNicwrxwVo&list=SP775E4158319DE00B . I LOVE APARADEKTOYS !!! 
     

1 σχόλιο:

  1. "Πολύ μου κακοφαίνεται που από τα χρόνια των Απαράδεκτων φτάσαμε να ζούμε τα Απαράδεκτα χρόνια." Πόσο δίκαιο υπάρχει σε αυτή τη φράση. Είμαι σίγουρος ότι όλη η γενιά μας μπορεί να το αντιληφθεί 100% μέσα από αυτή την φράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή