Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Για τα parties ρε γαμώτο..

Αγαπημένη μου Σόφη,
      Σήμερα το απόγευμα είδα το άλμπουμ από το γάμο μου. Στο καινούριο μας σπίτι το βάλαμε να αναπαύεται με μεγαλοπρέπεια στο νέο μεγάλο ράφι, που βάλαμε στον τοίχο πάνω από τη συρταριέρα στην κρεβατοκάμαρα. Α, δεν σου είπα η κρεβατοκάμαρα είναι πλέον πλήρης σε ένα δωμάτιο.Όταν είδαμε ότι όλα (κρεβάτι, ντουλάπα, συρταριέρα και κομοδίνα) χωρούσαν, αναφωνήσαμε "Θαύμα, θαύμα". Εκεί λοιπόν στη πλήρη κρεβατοκάμαρά μας, δίπλα στο κουτί με τα στέφανα στέκεται και περιμένει τη στιγμή της νοσταλγίας για να ανοίξει.
     Βλέποντας τις φωτογραφίες θυμήθηκα αυτά που δεν μπόρεσα να κάνω στο γάμο λόγω της εγχείρησης της μαμάς. Στην αρχή με έπιασε το παράπονο αλλά μετά αποφάσισα πως δεν "είναι καιρός για δάκρυα" .Αυτό που πιο πολύ μου στοίχισε που δεν έγινε ήταν τα πάρτυ που είχα σκεφτεί και σχεδιάζαμε μαζί με τον Γιώργο.Από όλο το νταβαντούρι του γάμου αυτά ήταν που περίμενα με τη μεγαλύτερη ανυπομονησία.
    Αποφάσισα να γράψω γι'αυτά τα πάρτυ Σοφάκη, έτσι για να δίνω ιδέες και μπορεί αφού δεν τα έκανα σαν οικοδέσποινα, να πάω σε κάποιο σαν καλεσμένη. Ξεκινώντας ένα μήνα πριν από τη μεγάλη ημερομηνία ορίζουμε το πρώτο εορταστικό Σ/Κ και ο μαραθώνιος ξεκινάει.

Α) Αν ο γάμος είναι κοντά στο καλοκαίρι ένα pool party μια καθημερινή σε μία από τις πισίνες που υπάρχουν στην πόλη, είναι μια καλή ιδέα. Καλείς μερικούς φίλους, εξασφαλίζεις το πρώτο ποτό ή αν βαστάει η τσέπη και τα υπόλοιπα και πίνετε στην υγεία του γεγονότος. Το πάρτυ μπορεί να είναι prive (μόνο γαμπρός ή νύφη) ή κοινό. Αποδεκτά και τα δύο.
Β) Το επόμενο Σ/Κ καλείς στο σπίτι των νεονύμφων ( αν είναι ήδη έτοιμο) τους πιο στενούς συγγενείς για ένα τσιμπούσι με ψήσιμο σε ψησταριά (μεγάλο μπαλκόνι ή αυλή απαραίτητη). Μέσα από τις κουβέντες θα έρθουν στο νου στιγμές από το παρελθόν που σίγουρα θα έχουν γέλιο και συγκίνηση.Πίνετε στην υγειά του γεγονότος. Αν υπάρχει λίγη διάθεση για χαβαλέ βγάζεις σε επίδειξη την προίκα:σεντόνια, τραπεζομάντιλα  σεμέδες, καρέδες και εκπληκτικές πετσέτες, φουξ με κρόσσια και το μονόγραμμα σου κεντημένο από τη γιαγιά( αυτό το τελευταίο το είχα σιγουράκι για το δικό μας ). Επιβάλλεται κοινό πάρτυ.
Γ)Αυστηρά γυναικείο: Η μέλλουσα νύφη μαζεύει ένα σαββατόβραδο τις φίλες τις στο σπίτι για πυτζάμα-νοσταλγία πάρτυ. Πίνετε πολύ, πολύ στην υγειά του γεγονότος. Φωτογραφίες, γκομενιλίκια κτλ παίρνουν θέση στην κουβέντα και η νύχτα περνάει με χαρές και χαχανητά. Περιττό να σημειώσω ότι έχει ζητηθεί ευγενικά από τον γαμπρό να καταλύσει για τη βραδιά κάπου αλλού.
Δ)Και για να μην φεύγουμε από τις συνήθειες ένα bachelor party είναι αυτό που κλείνει τη σειρά των wedding parties. Αυτό πια είναι προσωπική υπόθεση.Ο καθένας  ανάλογα με την εποχή, τη διάθεση και την τσέπη νεονύμφων και φίλων να το τοποθετήσει όπου επιθυμεί και για όση διάρκεια επιθυμεί. Μπορεί πχ να είναι ένα Σ/Κ σε κάμπινγκ ή στο βουνό αντίστοιχα, μπορεί να είναι μια ολόκληρη ημέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ με παρέα φίλων ή μπορεί  απλά να είναι το all time classic πακέτο μπουζούκια-στριπτιτζάδικο. Αυτά είναι γούστα και το γούστο είναι γούστο...!!Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πιείτε πολύ στην υγειά του γεγονότος.

     Εγώ βέβαια ως Πόντια θα έκλεινα όλο αυτό το "όργιο" με το παραδοσιακό γλέντι της προηγούμενης μέρας με παράλληλη παραλαβή-παράδοση νυφικού -κοστουμιού. Ευτυχώς αυτό έγινε με  επιτυχία οπότε είχαμε καλή κατάληξη. Φυσικά το μεγάλο φινάλε ήταν εξαιρετικό και αναφέρομαι στην ημέρα του γάμου όπου, παρά το ότι τίποτα τις προηγούμενες μέρες δεν προμήνυε το πόσο καλά θα ήταν, εν τέλει ήταν απλά ... μαγευτικά. Αυτό όμως είναι ένα άλλο, μεγάλο κεφάλαιο, ίσως για κάποια άλλη μέρα..
      Οι καιροί είναι δύσκολοι Λεφτά για χάσιμο δεν υπάρχουν. Αυτό που λέω, λοιπόν είναι πως αν σχεδιάζεις ένα γάμο, κόψε λίγο από εδώ, λίγο από εκεί και απλά γλέντα το!!!!
      Να ένας καλός λόγος για να παντρευτείς: για τα parties ρε γαμώτο...!!

    Σε φιλώ Σοφάκη

    Καλή σου νύχτα κοριτσάκι.

   

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι σε κάθε νεόνυμφο ή μέλλον νεόνυμφο να συνηθίζει τα πάρτι και μετά τον γάμο. Γιατί γάμος δεν σημαίνει φυλακή, σημαίνει κι άλλα πάρτι, λίγο πιο prive...(επέτειος-γεννητούρια-Σαββατοκύριακα-Φίλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή