Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μεγάαααααλη η χάρη του...

Αγαπητή μου Σόφη,

    Γιορτάζει η πόλη μας Σοφάκη σήμερα. Διπλή γιορτή. Πολιούχο και λευτεριά (ποια;!;!) Φέτος δε, είναι και μεγάλη επέτειος. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε η πόλη από τους Τούρκους. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος προέλασε και πέρασε ως έφιππος απελευθερωτής την Λεωφόρο Νίκης (βέβαια αυτό έγινε την επομένη αλλά χάριν του μύθου το διατηρώ)
Έχω δύο ερωτήσεις να κάνω: 1ον Αν το timing ήταν διαφορετικό και οι Βούλγαροι δεν έρχονταν δεύτεροι με διαφορά λίγων ωρών για την κατάληψη της πόλης (να'ναι καλά ο Βενιζέλος, εκεί που είναι γιατί έπεισε τον "απελευθερωτή" διάδοχο Κωνσταντίνο να πάει προς Θεσσαλονίκη και όχι προς Μοναστήρι που είχε σκοπό ) μήπως τώρα θα με λέγανε Γιορντάνα ή κάπως έτσι;
2ον Γιατί όλοι οι απελευθερωτές (έστω και γιαλαντζί) σωθήκανε και τώρα το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι οι "βάρβαροι";
    Τα 100 χρόνια λοιπόν από εκείνη την ημέρα γιορτάζουμε σήμερα .Στην συμπρωτεύουσα (πρέπει να είμαστε η μοναδική χωρά στον κόσμο που έχει και συμπρωτεύουσα) μαζεύτηκαν οι κεφαλές του τόπου για να τιμήσουν την επέτειο. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σημαιοστολίστηκε με πάσης φύσεως σημαίες και κορδέλες. Ο Άγιος Δημήτριος ΄ήταν αποκλεισμένος από παντού και για να πας να ανάψεις κερί έπρεπε , λέει, να έχεις πρόσκληση ή να είχες ελεγχθεί από την αστυνομία!!Φαίνεται πως οι κεφαλές (ή μετατόπιση του τόνου προς τα αριστερά είναι προαιρετική!)κάτι φοβόντουσαν.Ίσως κάποιο Total 2% ; Ίσως κάποιο αβγό βιολογικής καλλιέργειας; Ίσως κάποια "ουουουουου". Τα τελευταία τουλάχιστον δεν μπόρεσαν να τα αποφύγουν.
     Εκείνοι παρόλα αυτά μπήκαν στο ναό.Φαίνεται φοβόντουσαν πιο πολύ τα φυσικά από τα υπερφυσικά.Μπορεί ένα Total να κερδίσει σε δύναμη τον καβαλάρη άγιο ;Ολόκληρος παλαιστής, πολεμιστής Λυαίος και κιότισε μπροστά στον νεαρό τότε Δημήτριο και ένας πρωθυπουργός Αντωνάκης πως δεν ένιωσε ούτε ένα ρίγος στην ραχοκοκκαλιά από κοτζάμ Άγιο ! Άραγε δεν τσίμπησε καθόλου η άκρη από το δόρυ του. Άγιε μου Δημήτριε Μεγαλομάρτυρας ήσουν  εσύ αλλά μεγαλομάρτυρες κοντεύουμε να γίνουμε κι εμείς με τους καιρούς που ζούμε. Εγώ ξέρεις, με τα Θεία γενικά έχω μία σχέση , όχι να πεις του τρελού έρωτα , μάλλον του γάμου από βόλεμα. Όμως από 'σένα που σ'αγαπώ και τα λέμε χρόνια τώρα, έχω απαιτήσεις.Πάρε το δόρυ και ξεκίνα!!
     Αχ, βρε Σοφάκη μπορεί σήμερα να μου βγήκε λίγο το επαναστατικό αλλά είναι επίκαιρο. Άλλωστε εντός των ημερών πρόκειται να γιορτάσουμε με λαμπρότητα, με παρελάσεις των χιλιάδων ευρώ ,πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών ακόμη περισσότερων χιλιάδων ευρώ ,πλαστικά σημαιάκια και άπειρες φανφάρες, την επέτειο του ΟΧΙ . Εγώ ξέρω πως όταν τιμάς νεκρούς έχει ησυχία και όχι βουητά από παπαρολογίες!Όταν θέλεις να κρατήσεις ζωντανούς αυτούς που φύγανε βοηθάς τους πιο νέους να μάθουνε γι'αυτούς,τι κέρδισαν από τον αγώνα τους και τι να αποφύγουν από τα λάθη τους.
     Γι'αυτό σου λέω Σοφάκη αφού ο Άγιος μετά από όλο αυτά και με όλους αυτούς που μπήκαν σήμερα μέσα ,κρατάει ακόμη το ναό του όρθιο και δεν μας τον έχει φέρει στο κεφάλι :μεγάααααλη η χάρη του !!!!
     Αυτά κοριτσάκι.

     Σε φιλώ γλυκά

     Καλή σου νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου