Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στου γέλιου την αναζήτηση (vol.1)

Αγαπημένη μου Σόφη,

   Πριν μερικά χρόνια είχα ακούσει να φωνάζουν από τη μεγάφωνα  αυτοκινήτου που διαφήμιζε μία επιθεώρηση "Γέλιο, γέλιο, γέλιο" . Είχα γελάσει πάρα πολύ αφού το θεώρησα πολύ αναχρονιστικό σαν σλόγκαν.Παρόλα αυτά, τότε, ακόμη κι αυτό με είχε κάνει να γελάσω. Το πιο πιθανό είναι πως αν το άκουγα τώρα θα το θεωρούσα απλά κακόγουστο και δεν θα με απασχολούσε καθόλου η αστεία πλευρά του πράγματος. Είναι αλήθεια Σοφάκη ότι οι δύσκολες εποχές δίνουν πολύ λιγότερες αφορμές για γέλιο κι αυτό επηρεάζει, σε βαθμό που δεν φανταζόμαστε, την καθημερινότητά μας. Οι επιστημονικές μελέτες που ασχολούνται με τις ευεργετικές συνέπειες το γέλιου στη ζωή μας είναι λίγο πολύ γνωστές στους περισσότερους από εμάς (πρόληψη  πόνου, αύξηση διάρκειας ζωής, μείωση καρδιοπαθειών, θεραπεία βακτηριακών ή ιογενών μολύνσεων κ.α ). Ακόμη όμως και δίχως την βοήθεια της επιστήμης μπορεί ο καθένας μας να καταλάβει το πόσο διαφορετικά  αισθανόμαστε έπειτα από ένα ξεκαρδιστικό γέλιο.
   Αποφάσισα λοιπόν Σοφάκη να κάνω μία αναζήτηση και κάθε τόσο να δίνω σε εσένα και σε όποιον άλλον είναι στην παρέα, έναν καλό λόγο για να γελάει. Βίντεο, ιστορίες, παλιές σειρές, ταινίες και ό,τι άλλο απλά θα μου φαίνεται αστείο κατά καιρούς, θα παίρνει τη θέση του στην κουβέντα μας.Κι επειδή λέω να ξεκινήσω από αυτό που ξέρω καλύτερα πάμε να δούμε λίγο από τα αγαπημένα μου παλιά.
http://www.youtube.com/watch?v=WgMGFgGwH9s&list=PL69C9D11D4FDDFCD0&index=42
"Απαράδεκτοι -Επ. 42 Τίτλος - Θα το φάω τον Παρασκευά "Από τα αγαπημένα μου επεισόδια.
Ο Σπύρος έχει βαλθεί να "φάει" ένα αντίπαλό του από τα παλιά κι έτσι , με τη βοήθεια ενός φίλου του Γιάννη , γκαλερίστα-ψευτοκουλτουριάρη Κωνστανέν, προσπαθεί να μπει στους χώρους της υψηλής διανόησης. Προτείνω ανεπιφύλακτα την πλήρη παρακολούθηση, αλλά για ποιο συγκεκριμένες οδηγίες ,το"ζουμί" είναι από το 9'17'' μέχρι 13'04''. Σε εκείνο το διάστημα έχουν πάει να δούνε όλοι μαζί μία θεατρική παράσταση (υπαρξιακό δράμα του κ...ου ) και με την επιστροφή τους στο σπίτι ο Κωνσταντέν τους διαβάζει το πρόγραμμα της παράστασης , σε άπταιστα δικά του γερμανικά, προκειμένου να καταλάβουν το βαθύ νόημα του έργου.Λιώνω ιδιαίτερα με την απορία του Γιάννη μόλις τελειώνει η ανάγνωση του προγράμματος. Θεός ο Μπέζος εδώ.
http://www.youtube.com/watch?v=aILhOCIUve4
"Τρεις Χάριτες- Επ. 1 "   Η αρχή της ιστορίας λίγο πολύ γνωστή. Η Όλγα μετακομίζει ξανά στο πατρικό της σπίτι όπου μένει η αδερφή της η Ειρήνη. Μετά από λίγες μέρες μαζί τους έρχεται να μείνει και η έταιρη αδερφή τους η Μαρία, η οποία έπιασε τον άντρα της να την απατά. Από την "σκασίλα" της τρώει κάθε μέρα μερικά κιλά τουλουμπάκια. Από το 15'00'' η Όλγα και η Ειρήνη ξεκινούν να συζητούν για την κατάσταση της αδερφής τους κι εκεί κάπου στο 15'45''η Όλγα εκφράζει μία απορία της. Γελάω κάθε φορά που βλέπω αυτή τη σκηνή.
http://www.youtube.com/watch?v=c9NUqp1csAE
"Ντόλτσε Βίτα - Επ. 56 " Η Ντορίτα έχει κανονίσει στο σπίτι τους μία ποιητική βραδιά προς τιμήν ενός πρώην καθηγητή της και νυν ποιητή, τον οποίον η Σάσα έχει ερωτευτεί. Από το 22'00'' μέχρι το 27'00'' η σκηνή είναι για να κλαις από το γέλια. Τουλάχιστον εγώ δεν το αποφεύγω όποτε τύχει να τη δω. Η Ασπασία με την Σόφη είναι απολαυστικές.
   Αυτά για σήμερα με την θεραπεία γέλιου. Ξέρεις Σοφάκη ότι υπάρχουν ομάδες που κάνουν θεραπευτικές ασκήσεις για το σώμα και την ψυχή χρησιμοποιώντας το γέλιο; Μάλλον κάτι θα ξέρουν. Μήπως να αρχίζουμε να χαχανίζουμε πιο συχνά; Μπορεί να μας στραβοκοιτάξουν λίγο μερικοί αλλά δε βαριέσαι. Τόσο θα ξέρουν κι αυτοί.
 
    Καλό σου βράδυ κοριτσάκι

    Σε φιλώ γλυκά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου